Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запроваджено карантин

Дата: 12.03.2020 15:12
Кількість переглядів: 748

Фото без опису    12 березня 2020 року  в облдержадміністрації відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у роботі засідання взяли члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС та обласного оперативного штабу з питань запобігання занесенню та поширенню на території Вінницької області гострої респіраторної хвороби, спричиненої корона вірусом COVID-19.

На початку роботи комісії перший заступник голови  облдержадміністрації повідомив, що позачергове засідання відбувається на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу  COVID-19» та з урахуванням протокольного рішення №2 від 10 березня 2020 року позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій«Про стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення України та заходів стосовно стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої коронавірусом COVID-19».

«Робота комісії спрямована на  обговорення питань щодо запровадження на території області карантину, введеного вищезазначеною постановою Уряду. Зауважу, що відповідно до протокольного рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася 10 березня, ситуацію із загрозою поширення на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, прийнятовважати медико-біологічною надзвичайною ситуацією природного характеру державного рівня», – наголосив Сергій Здітовецький.

    Варто зазначити, що станом на ранок 11 березня 2020 року в світі зареєстровано 119 132 випадків захворювання COVID-19, з них 4284  за    смертю, у той же час 65 776 (55,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 38 176 випадків у 108 країнах/територіях/регіонах. На території Європейського регіону зареєстровано 18 057 випадків захворювання COVID-19  (Італія 10 149, Франція  1 784,  Іспанія  1 622, Німеччина  1 296, Швейцарія  491, Нідерланди  382, Великобританія 377, Швеція 326, Норвегія 277, Бельгія 267, Данія 262, Австрія 182, Греція 89, Сан-Марино 63, Чехія 61, Ісландія 60, Ізраїль 58, Португалія 41, Фінляндія 40, Ірландія 34, Грузія 23, Словенія 23, Румунія 17, Польща 16, Угорщина 12, Хорватія 11, Естонія 10, Азербайджан 9, Білорусь 9, Латвія 8, Росія 7, Північна Македонія 7, Словаччина 7, Люксембург 5, Болгарія 4, Мальта 4, Сербія 4, Республіка Молдова 3, Албанія 2, Боснія і Герцеговина 2, Кіпр 2, Андорра 1, Вірменія 1, Литва 1, Монако 1, Україна 1) та 715 летальних випадків. Станом на 11 березня поточного року в Україні зареєстровано один  лабораторно підтверджений випадок COVID-19. Загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 43 зразки з підозрою на COVID-19 .Наразі один зразок ще перебуває на стадії дослідження, 41 зразок отримав негативний результат.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила з 12 березня по 03 квітня 2020 року:

Головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад на засіданнях місцевих комісії з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановити обмежувальні протиепідемічні заходи на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць:

- Заборонити проведення масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

- Призупинити роботу закладів освіти, строком на три тижні.

- Посилити протиепідемічний режим на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, у місцях масового скупчення людей (на авто- та залізничних вокзалах, ринках, супермаркетах, закладах громадського харчування) з проведенням поточних дезінфекційних заходів.

- Максимально обмежити пересування населення між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби; проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян, виключити планування таких заходів, у тому числі пов’язаних з виїздом громадян України за кордон до стабілізації ситуації.

 - Продовжити проведення  санітарно-освітньої роботи серед населення з питань профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 та доведення до населення відповідних пам`яток, інформаційних матеріалів та рекомендацій населенню максимально обмежити фізичні контакти.

- Чітко визначитись з кадровим потенціалом та матеріальними ресурсами, які можуть бути залучені до проведення протиепідемічних заходів та забезпечити їх готовність до виконання  визначених завдань.

- Скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій  усі нараді заходи та засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема громадських слухань і обговорень), у тому числі органів місцевого самоврядування.

-  Скасувати до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування.

- Розглянути питання щодо забезпечення населення продовольством та предметами першої необхідності в режимі доставки, особливо щодо осіб похилого віку, які мають найбільший ризик настання летальних наслідків.

- Організувати постійний моніторинг епідемічної ситуації з урахуванням ризику занесення коронавірусної інфекції із сусідніх територій та держав.Провести розрахунки та уточнити номенклатуру регіональних та місцевих резервів матеріальних засобів для запобігання та ліквідації наслідків поширення коронавірусної інфекції.

Департаменту освіти і науки облдержадміністрації призупинити роботу закладів освіти, терміном на три тижні. Організувати переведення діяльності усіх закладів освіти в режим дистанційного навчання; навчання дітей, школярів, батьків та персоналу щодо загальних правил профілактики гострих респіраторних захворювань та захворювань, спричинених новим коронавірусом, з використанням веб-сайтів, листів, плакатів та оголошень.

Управлінню розвитку транспорту облдержадміністрації, головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад в межах повноважень продовжувати заходи, щодо посиленого протиепідемічного режиму на автовокзалах та транспорті з проведенням поточних дезінфекційних заходів.

Керівникам підприємств, установ та організації усіх форм власності рекомендувати:

- Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань з послідуючим обов`язковим  повідомленням  територіальних лікувальних закладів та територіальних структурних підрозділів ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України»

- Максимально перевести здійснювальну персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій;

- Запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику.

- Передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливості здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцювання.

Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та керівникам засобів масової інформації області продовжити проведення санітарно-освітньої роботи серед населення з питань профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 та доведення до населення відповідних пам`яток, інформаційних матеріалів та рекомендацій населенню максимально обмежити фізичні контакти.

 Протокол засідання обласної комісії ТЕБ та НС від 12.03.2020

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь